Ποιοι είμαστε


Υπεύθυνη προγράμματος

Μαριάννα Κατσογιάννου. Η Μαριάννα Κατσογιάννου είναι Αναπληρώτρια  Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Προσωπική ιστοσελίδα: www.katsoyannou.eu.

Επιστημονική επιτροπή

Σπύρος Αρμοστής. Ο Σπύρος Αρμοστής έχει πτυχίο Κλασικών Σπουδών  από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και διδακτορικό Θεωρητικής Γλωσσολογίας με ειδίκευση στη Φωνητική από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Αγγλία). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στους τομείς της Φωνητικής, Φωνολογίας, των Συστημάτων Γραφής, καθώς επίσης και της Ιστορίας της Ελληνικής Γλώσσας· ιδιαίτερη έμφαση στη μέχρι σήμερα έρευνά του έχει δοθεί στη μελέτη της κυπριακής ελληνικής. Ένα δευτερεύον ερευνητικό ενδιαφέρον του είναι η αρχαία ελληνική μουσική. Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.ling.cam.ac.uk/spyros/.

Γιώργος Γεωργίου Ο Γιώργος Β. Γεωργίου σπούδασε φιλολογία και γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τελείωσε το διδακτορικό του στη γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως επαγγελματίας διορθωτής και επιμελητής εκδόσεων. Σήμερα εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση, ενώ είναι διευθυντής της Ακαδημίας Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» της Ι.Μ.Ταμασού και διδάσκει περιοδικά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα θεωρητικής και εφαρμοσμένης γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Προσωπική ιστοσελίδα: http://siamarosandreas.wix.com.

Ελισάβετ Κιούρτη Η Ελισάβετ Κιούρτη είναι υποψήφια διδάκτωρ γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Γλωσσολογία από το Πανεπιστήμιο Essex. Εργάστηκε σε ιδρύματα πρωτοβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε ερευνητικά προγράμματα στο τομέα της γλωσσολογίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στους τομείς του Video Gaming, των Ψηφιακών Γραμματισμών και της Γλώσσας – Ταυτοτήτων.

Χαράλαμπος Χριστοδούλου. Ο Χαράλαμπος Χριστοδούλου κατέχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας με ειδίκευση Γλωσσολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό στη Θεωρητική Γλωσσολογία από το University College of London και διδακτορικό στη Γλωσσολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με θέμα τη φωνολογική περιγραφή του ιδιώματος της Βορειοδυτικής Πάφου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στους τομείς της Φωνολογίας, της Ιστορικής Γλωσσολογίας και της Διαλεκτολογίας, καθώς και σε ζητήματα δομής της σύγχρονης κυπριακής διαλέκτου.

Συντακτική ομάδα

Η αρχική συντακτική ομάδα συγκροτήθηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου που παρακολούθησαν το μάθημα “ΓΕΠ236 Λεξικογραφία” κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Ανδρέου, Λεονώρα, Τμήμα Ψυχολογίας
Αντώνη, Αγγέλα Μαρία, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αρτέμη, Τώνια Φλέρυ, Τμήμα Ψυχολογίας
Έλληνας, Μάριος, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Θωμά, Κατερίνα, Τμήμα Ψυχολογίας
Κοντονικόλας, Δημήτρης, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Κυριάκου, Κυριάκος, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Κωνσταντίνου, Ηλιάνα, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Κωνσταντίνου, Μαρία, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Λοιζίδης, Στυλιανός, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
Μητροφάνους, Παυλίνα, Τμήμα Πληροφορικής
Μικέλλη, Μαρία, Τμήμα Οκονομικών
Μιχαήλ, Χαριτίνη, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών
Μυλωνά, Μαρία, Τμήμα Οικονομικών
Παπαντωνίου, Μιχαέλλα, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πάρης, Ραφαήλ, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Πογιατζής, Νικόλας, Τμήμα Πληροφορικής
Σίμου, Κατερίνα,  Τμήμα Οικονομικών
Τζόουνς, Βικτώρια, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών
Ττεραλλής, Κωνσταντίνος, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Φακοντή, Ναταλία, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών
Χαλκάς, Ζαχαρίας,  Τμήμα Οικονομικών
Χαραλάμπους, Βερόνικα, Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Χαραλάμπους, Μαριάννα, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών
Χριστοδουλίδη, Ειρήνη, Τμήμα Αγγλικών Σπουδών
Χριστοδούλου, Αικατερίνη,  Τμήμα Οικονομικών

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια Kamilla Pap από την Ουγγαρία που παρακολούθησε το μάθημα ως ελεύθερη ακροάτρια, πήρε επίσης ενεργό μέρος στη διαδικασία.

Σήμερα, το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλους τους επισκέπτες της σελίδας που θα ήθελαν να προσθέσουν και άλλες λέξεις· το μόνο που χρειάζεται είναι η εγγραφή τους εδώ.

Υλοποίηση ιστοχώρου